Βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου από το Μανόλη Τσικαλά, «Του παραδείσου τα κλειδιά»

Οι Εκδόσεις Mystis σας προσκαλούν στη βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου του Μανόλη Τσικαλά, «Του παραδείσου τα κλειδιά» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο της οδού Ανδρόγεω την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ.

Πρόσκληση

Οι Εκδόσεις Mystis έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στη βιβλιοπαρουσίαση
του θεατρικού έργου του Μανόλη Τσικαλά, με τίτλο «Του παραδείσου τα
κλειδιά» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο της οδού Ανδρόγεω την
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ.
• Eισηγητές: Γιώργης Καράτζης – ποιητής, Κωνσταντίνος Μουτζούρης – φιλόλογος,
πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας.
• Απαγγελία διαλόγων: Mιχάλης Σφακιανάκης – δικηγόρος, Θεόδωρος Τερζάκης –
δικηγόρος.
• Συντονίστρια: Βούλα Επιτροπάκη – νομικός

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Mystis» το θεατρικό έργο του δικηγόρου Μανόλη Μ. Τσικαλά με τον τίτλο «του Παραδείσου τα κλειδιά», γραμμένο στην κρητική διάλεκτο.
Το έργο όπως δομείται και αναπτύσσεται από την εξημμένη φαντασία του δημιουργού αποτελεί ένα γλωσσικό μνημείο ακμαίου και ρέοντος κρητικού λόγου και ειδικά του Σφακιανού ιδιώματος ως προς τη δομή του λόγου το λεξιλόγιο και τη σύνταξη. Είναι ένα δείγμα σοβαρού ποιητικού ομοιοκατάληκτου λόγου. Ο αναγνώστης θα συναντήσει διάφορα ποιητικά μέτρα, ωστόσο κυριαρχεί ο εμπεδωμένος στη συνείδηση και την πρακτική του κρητικού λαού ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος στίχος
Πρόκειται για μια φιλοσοφική διατριβή πάνω στο αξιακό και υπαρξιακό οικοδόμημα της ζωής που αν και θίγει θέσφατα δεν τα απαξιώνει αλλά τα επαναφέρει αφού αυτά διέπουν την ανθρώπινη κοινωνία.
Χαρακτηρίζεται από ανεξάντλητο χιούμορ υψηλής ποιότητας και ευρηματικές αποδόσεις γεγονότων και καταστάσεων, που χαροποιούν και λυτρώνουν την ψυχή από το ζόφο του θανάτου και μετατρέπουν τα ταξίδι στον κάτω κόσμο σε ταξίδι αναψυχής. Για μια φορά ακόμη επικυρώνεται μέσα από του στίχους του «Παραδείσου τα κλειδιά» το αξίωμα ότι στο θέατρο η ζωή ανακαλύπτει την ακραία της έκφραση.

Similar Posts