1. Λογοτεχνία
  2. Ποίηση
  3. Κρητική Ποίηση-Μαντινάδες
  4. Επιστροφή

Τση Μοίρας το στραπάτσιο

Συγγραφέας: Εύη Βροντορινάκη

 

Εκδότης: Εύη Βροντορινάκη

 

Τιμή: 13,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2014
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 152
Διαστάσεις: 24x23cm

ISBN

  •  978-960-9358-71-2

Περιγραφή

Εδώ και περίπου 15 χρόνια η Εύη πήρε την μεγάλη απόφαση και όπως η ίδια λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν το μετάνιωσε ποτέ.

 «Το να οδηγάς ένα αστικό λεωφορείο και μάλιστα σε μια πόλη όπως και τα Χανιά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Όμως όταν έχεις θέληση όλα γίνονται», μας δήλωσε.

 Η Εύη ακολούθησε το επάγγελμα της οικογένειας και έπιασε το τιμόνι.

 Ωστόσο πέρα από τις δυσκολίες του βολάν και επηρεασμένη από τα παιδικά της βιώματα καθώς μεγάλωσε μέσα στα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης από πολύ μικρή αγάπησε τον κρητικό στίχο και την μουσική.

 «Είναι για μένα τρόπος ζωής και έκφρασης», επισημαίνει.

 Τα πρώτα της ποιήματα άρχισε να τα γράφει στο δημοτικό. Τα ποιήματα, έγιναν αργότερα μαντινάδες και τραγούδια και ήδη έχει συμμετοχή σε δυο δισκογραφικές δουλειές με δικές της μαντινάδες. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε στην έκδοση και του πρώτου της βιβλίου. Έχει τίτλο «τση Μοίρας το στραπάτσιο» και στις 152 σελίδες του περιέχει ρίμες, μαντινάδες και τραγούδια.

 «Σε αυτό το βιβλίο θέλω να αφουγκραστούμε μαζί τα λόγια της ψυχής» τονίζει η ίδια στο εισαγωγικό της σημείωμα.

 Στο βιβλίο περιέχονται 161 δημιουργίες της που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό. Το βιβλίο της Εύης Βροντορινάκη διατίθεται σε βιβλιοπωλεία των Χανίων και σύντομα όλης της Κρήτης.

http://ekriktiko.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5