1. Παιδικά βιβλία
  2. Από 6 έως 10 ετών
  3. Επιστροφή

Το δώρο της Πούλιας

Συγγραφέας: Βάνα Μυρωνάκη

 

Εκδότης: Ρ/Σ  Καρδιά 95

 

Τιμή: 12,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2013
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-88924-6-0

Περιγραφή

Διαβάζοντας «Το δώρο της Πούλιας» θα σας παρασύρει σε αλλοτινές εποχές, θα σας ταξιδέψει σε τρυφερές παιδικές αναμνήσεις και θα ξυπνήσει μέσα σας αληθινά και αγνά συναισθήματα , φωτίζοντας το πραγματικό νόημα της ζωής.

Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού είναι ένας πρίγκιπας από την Ανατολή, ο Αυγερινός, που βάζει τον εαυτό του σε περιπέτειες, όταν εκφράζοντας μια βαθύτατα εγωιστική του επιθυμία, με σκοπό να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, χάνει ό,τι πολυτιμότερο είχε κερδίσει στη ζωή του.

Ένας ουράνιος μάγος που τον ακούει θα τον βοηθήσει να ικανοποιήσει την επιθυμία του, όχι χωρίς τίμημα όμως. «Όποιος μια επιθυμία βάζει καλό είναι να τρομάζει, το τίμημα να λογαριάζει».

Τον ήρωα του παραμυθιού θα προσπαθήσει να βοηθήσει μια κόρη του Ουρανού, η Πούλια, μαζί με στοιχεία του παραμυθιού: το πηγάδι με το νερό, τα πουλιά, τα λουλούδια, τα ζουζούνια, οι δράκοι, που όλα ζουν στο χώρο της φαντασίας. Ο υπερφυσικός κόσμος του παραμυθιού, τον οποίο ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει, συνεργάζεται για να δώσει τη λύση, το ευτυχισμένο τέλος που έχουν πάντα τα παραμύθια και που σκοπός του είναι να λυτρώσει τον αναγνώστη.

Όλο το παραμύθι λειτουργεί και σε έναν χώρο μαγείας, ελεύθερο από τα όρια του χρόνου, μέσα στον οποίο βλέπουμε την Πούλια να υπάρχει για να βοηθήσει τον ήρωα και να γίνει ταίρι του, ανακαλύπτοντας και κείνη με τη σειρά της το αληθινό νόημα της ζωής. Η ρομαντική και συγκινησιακή γοητεία του, τα χαρακτηριστικά που διαθέτει επιτρέπουν στον αναγνώστη να μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωές του. Το κυριότερο βέβαια χαρακτηριστικό του είναι το ευτυχισμένο τέλος, το πνεύμα της αισιοδοξίας και της ευτυχίας.