1. Λευκώματα
  2. Κρήτης
  3. Επιστροφή

Πανοραμικό ταξίδι στη νήσο Κρήτη

Συγγραφέας: Γιώργος Μαζωνάκης

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 19,80 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2013
Τύπος: Σκληρό
Σελίδες: 142
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-8829-21-3
  •  978-960-8829-21-3
  •  978-960-8829-21-3
  •  978-960-8829-21-3

Περιγραφή

Ο φωτογράφος Μαζωνάκης Γιώργος δημιουργεί το πρώτο του έγχρωμο φωτογραφικό λέυκωμα σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Mystis, μεταφέροντας τις οπτικές εμπειρίες από το συνέχες ταξίδι στη νήσο Κρήτη, με την δική του πανοραμική ματιά.

«Υπάρχουν πολλά θαυμάσια μέρη στην Ελλάδα, τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Όπως και υπάρχουν και άλλα που δε διαθέτουν κάτι ξεχωριστό να επιδείξουν όμως τα αγαπάμε γιατί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μας και είναι γνωστό πως δένεται ο άνθρωπος με τη γη που τον γέννησε.

Η Κρήτη όμως, είναι από εκείνα τα μέρη που θα ήθελες.. θα ονειρευόσουν.. να είναι η πατρίδα σου..»

 

Στέφανος Ψημμένος

Εξερευνητής-Εκδότης του «Ανεξερεύνητη Κρήτη»

 

«Το φωτογραφικό ταξίδι στο τοπίο της Κρήτης είναι μια εμπειρία μοναδική όπως και ο τόπος με τους ανθρώπους του. Τοπίο απρόβλεπτο με συνεχείς εναλλαγές, διαφορετικό σε κάθε στροφή του δρόμου με ατέλειωτες κορφές που ακολουθούν γόνιμα οροπέδια, άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και χωριά ξεχασμένα, αμέτρητα σπήλαια και φαράγγια που χαρακώνουν βαθειά το κορμί της και σε προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψεις δίνοντάς σου κάθε φορά την ψευδαίσθηση ότι είσαι ο άνθρωπος που τα αντίκρυσε και τα βάδισε για πρώτη φορά.

Φωτογράφος είναι αυτός που γράφει το φως...»

Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και χρόνια με το δικό του "πανοραμικό" τρόπο ο φίλος και συνοδοιπόρος στους δρόμους της Κρήτης, Γιώργης. Γνωρίζοντας το Γιώργη μοιράστηκα την αγάπη και το πάθος του για το ταξίδι της φωτογραφίας, ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, φως και μυρωδιές ενός κόσμου άλλοτε κρυφού και άλλοτε φανερού, ένα ταξίδι που όσο περισσότερο προχωράς τόσο νιώθεις ότι είσαι ακόμα στην αρχή...

 

Χριστόφορος Χειλαδάκης

Εξερευνητής-Αρθρογράφος στο «Κρητικό Πανόραμα»