1. Υγεία - Διατροφή
  2. Επιστροφή

Οδύσσεια μιας «γλυκιάς» ζωής

Συγγραφέας: Νικόλαος Κ. Κεφαλογιάννης

 

Εκδότης: Εξάντας

 

Τιμή: 20,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2020
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 468
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960

Περιγραφή

Αλφαβητάρι Σακχαρώδους Διαβήτη, 428+1 ερωτήσεις

Ο τίτλος του βιβλίου Οδύσσεια μιας «γλυκιάς» ζωής δεν έχει άμεση σχέση ούτε με τον Ομηρικό Οδυσσέα ούτε με τις «γλύκες» της ζωής. Εκείνη όμως η περιπέτεια που προκύπτει από την εμφάνιση του Σαχαρώδους Διαβήτη είναι πραγματικά μια Οδύσσεια για τον ασθενή που η έντασή της εξαρτάται απόλυτα από το πόσο σωστά γίνεται η αντιμετώπισή της από τον ενδιαφερόμενο για τη νόσο.
Είναι το βιβλίο αυτό ένας «μπιστικός φίλος» έτοιμος να σε βοηθήσει στα προβλήματα της υγείας για να φτάσεις με υπομονή στον προορισμό σου… στην… Ιθάκη σου.

Λέγεται πως «η γνώση είναι άχρηστη αν οι άνθρωποι δεν τη χρησιμοποιούν για να επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν» και θα ήταν παράλειψη αν αυτές τις γνώσεις τόσο σημαντικών γιατρών, που ασχολούνται με τον σακχαρώδη διαβήτη, δεν μεταδίδονταν για να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των ασθενών. Οι γνώσεις πρέπει όμως και να γράφονται για να υπάρχει η δυνατότητα της αναπαραγωγής και αναμετάδοσης σε όσους περισσότερους γίνεται για να είναι πιο χρήσιμες γιατί αν δεν γράφονται, όπως λέει μια ρήση από την ανατολική Κρήτη:

Τα λόγια που δεν γράφονται
Είν’ άχυρα στ’ αλώνι
Που τα σκορπίζει ο βοριάς
Και δεν ξαναμαζώνει

Αυτήν την αποτύπωση επιχειρούμε σήμερα για να πείσουμε τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη να χρησιμοποιήσουν σωστά τις γνώσεις που τους προσφέρονται.