1. Ψυχολογία
  2. Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση
  3. Επιστροφή

Ο Θαυματοποιός

Συγγραφέας: Ηλίας Ρόβλιας

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 14,78 € 7,39 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2008
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 384
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  978-960-6655-40-1

Περιγραφή

Τίποτα δε δικαιολογείται να ονομαστεί "θαύμα" εκτός με τη γενική, βαθύτερη έννοια ότι το καθετί είναι θαύμα. Το ότι ο καθένας από εμάς είναι μέσα σε ένα υλικό περίβλημα, το πολύπλοκο και πολυσύνθετο σώμα του, και όλοι είμαστε τοποθετημένοι πάνω στη γη, η οποία στριφογυρίζει μέσα στο απέραντο διάστημα ανάμεσα σε εκατομμύρια αστέρια, υπάρχει τίποτα το κοινότερο από αυτό και συγχρόνως και το πιο μεγάλο θαύμα;

Συνήθως θεωρείται θαύμα κάτι που έλαβε χώρα κατά παράβαση ή πέραν των Νόμων. Όλα όμως όσα συμβαίνουν στο Σύμπαν, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τόση ακρίβεια, γίνονται σύμφωνα με νόμους και μόνο με νόμους εξηγούνται. Τα θαύματα, όπως ονομάζονται, ενός μεγάλου δασκάλου απορρέουν από την ακριβή αντίληψη εκ μέρους του των Λεπτών Νόμων που λειτουργούν στον εσωτερικό κόσμο της ενσυνείδητης κατάστασης.

Η κοσμική τάξη που διέπει το Σύμπαν δε διαφέρει από την ηθική τάξη η οποία διευθύνει τις τύχες των ανθρώπων. Είμαστε ένα με το Σύμπαν. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να σεβαστεί τα ηθικά αξιώματα του Σύμπαντος δεν επιθυμεί να αναζητήσει την αλήθεια.