1. Ψυχολογία
  2. Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση
  3. Επιστροφή

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ (ΠΕΜΠΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Συγγραφέας: Jorge Bucay

 

Εκδότης: Opera

 

Τιμή: 21,20 € 19,08 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2014
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 408
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  9789608397637

Περιγραφή

"Η γνώση του πνεύματος, όπως και της ζωής, αλλάζει διαρκώς. Είναι πολύ πιθανό, όταν φτάσουμε στο τέλος να αντιληφθούμε πως ακόμα δεν έχουμε καταλάβει την αρχή. Για να συνεχίσουμε την πορεία μας, θα πρέπει να δεχτούμε ταπεινά αυτό το παράδοξο".
"Αυτό συμβαίνει με τα προσωπεία. Την ενέργεια που ξοδεύουμε για να κρύψουμε την αλήθεια δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε τη ζωή μας - πόσο μάλλον για να ζήσουμε ευτυχείς. Αυτή η φθορά προκαλεί τη χρόνια ενόχληση του ανικανοποίητου και οδηγεί πάντα σε μια συμπεριφορά τοξική και αυτοκαταστροφική, που πολλές φορές παίρνει τη μορφή ασθένειας (σωματικής ή ψυχικής), η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με μια βίαιη έκρηξη, ακατανόητη για όλους.
Μετά απ' όλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο πνευματικός δρόμος - μια πορεία που σχεδιάστηκε για να μας οδηγήσει στον πυρήνα της ύπαρξής μας - μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο ή ακόμη και ως μέσο προστασίας από τέτοιες διαδικασίες. Είναι πολύ δύσκολο - σχεδόν αδύνατον - να παραμείνουμε υγιείς όταν ζούμε "ανειλικρινώς", κι αν αυτό ισχύει για το πνευματικό επίπεδο, ισχύει ακόμη περισσότερο για το ψυχικό. Η ψυχή μας ανοίγει, μας αποδέχεται και βρίσκει γιατρειά όταν κάνει πέρα τις τεχνητές πόζες και τους ψεύτικους ρόλους."
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο "ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ" του αργεντινού ψυχιάτρου, απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του. Ο δρόμος της πνευματικότητας σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής, η οποία, στην κορύφωσή της, στρέφεται στην αναζήτηση του άυλου και του υπερβατικού, στην προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις. 

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εν είδει εισαγωγής
ΒΙΒΛΙΟ Ι: Ο ΔΡΟΜΟΣ
Εισαγωγή
Ο δρόμος της πνευματικότητας
Αρχίζω να περπατάω
Πνευματικότητα και θρησκεία
ΒΙΒΛΙΟ ΙΙ: Οι ανακαλύψεις
Ο άνθρωπος στο δίχτυ
Η αποδοχή
Η διαίσθηση
Αγάπη και πνεύμα
ΒΙΒΛΙΟ ΙΙΙ: ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ
Αποστασιοποίηση
Αφήνω πίσω τη φυλακή
Η κατάκτηση ενός χώρου σιωπής
Διαλογισμός και προσευχή
ΒΙΒΛΙΟ IV: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δεν βιάζομαι
Μαθαίνω να είμαι ευγνώμων
Το γέλιο ως πνευματικός δρόμος
Διδαχή και προσφορά
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ