1. Εκπαίδευση - Γλώσσα - Γλωσσολογία
  2. Επιστροφή

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, 22-24/01/2004

Συγγραφέας: Διάφοροι συγγραφείς

 

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

 

Τιμή: 25,00 € 19,90 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2007
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 440
Διαστάσεις: 24x17cm

ISBN

  •  9789601901206

Περιγραφή

Τον Ιανουάριο του 2004 το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η εκπαιδευτική πολιτική στα χρόνια του Ελευθερίου Βενιζέλου». Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η ιστορία της εκπαιδευτικής πολιτικής το α΄ μισό του 20ου αιώνα μέσα από την παρουσίαση και διερεύνηση των βασικότερων πτυχών της πολιτικής του Βενιζέλου και των κυβερνήσεών του στους τομείς της παιδείας και της εκπαίδευσης και την παράλληλη εξέταση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που ήταν ενταγμένες στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής. (. . .) 

Αντικείμενο του τόμου είναι η εκπαιδευτική πολιτική το α΄ μισό του 20ού αιώνα μέσα από την παρουσίαση και διερεύνηση των βασικότερων επιλογών του Βενιζέλου και των κυβερνήσεών του στους τομείς της παιδείας και της εκπαίδευσης, καθώς και η παράλληλη εξέταση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που ήταν ενταγμένες στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής.
Ο τόμος, που είναι αποτέλεσμα ενός γόνιμου διεπιστημονικού διαλόγου, περιλαμβάνει ανακοινώσεις πανεπιστημιακών, καθηγητών, ερευνητών και διδακτόρων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το θεσμικό πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων Βενιζέλου, τη σχέση παιδείας και γλώσσας, την τεχνική εκπαίδευση, την εφαρμογή των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, τους στόχους και τα προγράμματα της εποχής και χρονικά καλύπτουν την περίοδο από την έναρξη της Κρητικής Πολιτείας μέχρι και τα μέσα περίπου του 20ού αιώνα.
Ο τόμος, με την επιμέλεια του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", εκδόθηκε από τα "Ελληνικά Γράμματα" και πραγματοποιήθηκε χάρις στη χορηγία του εταίρου, μεγάλου ευεργέτη και χορηγού του Ιδρύματος Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκη.