1. Λογοτεχνία
  2. Παγκόσμια πεζογραφία
  3. Επιστροφή

Αντίστιξη

Συγγραφέας: Aldous Huxley

 

Εκδότης: MΕΔΟΥΣΑ ΣΕΛΑΣ

 

Τιμή: 19,60 € 17,64 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2014
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 608
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  9789608338661

Περιγραφή

Η Μάρτζορι εγκαταλείπει τον σύζυγό της για να συζήσει με τον νεαρό εραστή της, Γουόλτερ, που την αφήνει έγκυο, ενώ συγχρόνως την απατά με την πάμπλουτη Λούσι Τάνταμαουντ, μια νέα, γοητευτική και χειραφετημένη γυναίκα, που ενδιαφέρεται μόνο για τη διασκέδασή της και πολύ λιγότερο για τα αισθήματα των άλλων. Η Έλινορ σκέφτεται να εγκαταλείψει τον διανοούμενο άντρα της Φίλιπ για χάρη του αρρενωπού ηγέτη του φασιστικού κόμματος, Έβεραρντ Γουέμπλι, ενώ ο πεθερός της, με το πρόσχημα μια επιστημονικής έρευνας, ταξιδεύει συχνά-πυκνά στο Λονδίνο για να συναντά τις νεαρές ερωμένες του.

Δανειζόμενος ένα μουσικό όρο για τον τίτλο του βιβλίου του, ο Χάξλεϊ υφαίνει με αριστουργηματικό τρόπο μια πολυεπίπεδη πλοκή βασισμένη στις αντιθέσεις μιας πληθώρας χαρακτήρων, που ανήκουν στην άρχουσα τάξη και στην ελίτ της διανόησης της εποχής του. Μέσα από τις επιμέρους ιστορίες, εμβαθύνει σε θέματα διαχρονικά όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η απιστία, οι κοινωνικές διακρίσεις. Ο μόνιμος προβληματισμός του Χάξλεϊ για το διχασμό ανάμεσα στο πάθος και τη λογική βρίσκει την πληρέστερη έκφρασή του σ’ αυτό το μυθιστόρημα ιδεών, που ακόμα και σήμερα προκαλεί αίσθηση στον αναγνώστη με την τόλμη των περιγραφών του.

Είπαν για το βιβλίο:

«Ένα από τα εκατό κορυφαία μυθιστορήματα όλων των εποχών».

Modern Library

Ως σατιρικό έργο, ευφυέστατο και συχνά γεμάτο σοφία, η Αντίστιξη είναι ένα τεράστιο ξεμπρόστιασμα μιας κοινωνίας, που συγχέει την ηδονή με την ευτυχία, τον αισθησιασμό με την ευαισθησία, τη διάθεση με την άποψη, την άποψη με τη βεβαιότητα και τον εαυτό με τον θεό.

The Guardian

Το στυλ του Χάξλεϊ είναι ταυτόχρονα λιτό και πλούσιο, πνευματώδες και αισθησιακό, λόγιο και ρομαντικό. Ένα μυθιστόρημα εξαιρετικά αστείο με στοιχεία πλούσιας και απολαυστικής φάρσας.

TheObserver

Περισσότερα απο το συγγραφέα