1. Λογοτεχνία
  2. Κρητική λογοτεχνία
  3. Διήγημα και προσωπικές αφηγήσεις
  4. Επιστροφή

Αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο

Συγγραφέας: Γιώργης Μαρκάκης

 

Εκδότης: Λυχνοστάτης

 

Τιμή: 18,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 1983 Α 2019 Β
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 214
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  

Περιγραφή

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιερότερη διαπροσωπική σχέση, μετά από αυτή Μάνας – παιδιού, στη σχέση Γιατρού – Ασθενή. Η σημαντικότερη φάση της σχέσης αυτής είναι η λήψη του ιατρικού ιστορικού. Όπου μια εκ βαθέων εξομολόγηση συναντά μια απέραντη κατανόηση και συμπάθεια. Η αλματώδης όμως, πρόοδος της τεχνολογίας καθώς και η μόνιμη έλλειψη χρόνου, συρρίκνωσαν απελπιστικά τον χρόνο, που διαθέτει ο Γιατρός για ν’ ακούσει με άνεση το ιστορικό του αρρώστου του. Έτσι, η σχέση αυτή, η πάντα χρήσιμη και πολλές φορές σωτήρια για τον ασθενή, αυτή που βοηθούσε στο χτίσιμο μιας θερμής σχέσης ανάμεσα τους, υποβαθμίζεται προοδευτικά στην εποχή μας.

Όμως, δεν ήταν πάντα έτσι.

Στιγμιότυπα ευτράπελα έως και δραματικά από αυτήν την αλλοτινή περίοδο, ερανισμένα με αγάπη προς τον άνθρωπο και μέριμνα για την κρητική διάλεκτο, συγκέντρωσε ο οφθαλμίατρος Γιώργης Μαρκάκης και τα εκθέτει στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου του «Αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο».

Σύντομες ιστορίες  που αποκτούν σήμερα την ιδιαίτερη σημασία τεκμηρίων μιας άλλης αντίληψης ζωής και συνθέτουν μια καλαίσθητη έκδοση από το τυπογραφείο ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ, εμπλουτισμένη με αρκετά νέα κείμενα σε σχέση με την αρχική του 1983.