1. Λογοτεχνία
  2. Μυθιστόρημα και Νουβέλα
  3. Επιστροφή

... Μια ζωή σαν αστραπή

Συγγραφέας: Μαρία Λαγγουβάρδου - Χαιρέτη

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 12,00 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2017
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 230
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  978-618-5024-84-0

Περιγραφή

Το 1930 είχε σχεδόν ξεχαστεί η Μικρασιατική καταστροφή και η ζωή στην Ελλάδα άρχισε να ξαναπαίρνει σιγά σιγά την κανονικό της ρυθμό.

Στο μικρό χωριό Καλαμώνα της Κρήτης η Αλεξάνδρα είχε την τύχη να μεγαλώνει χωρίς μεγάλες στερήσεις, όμως η μοίρα αποφάσισε να είναι μαζί της ακόμα πιο γενναιόδωρη.

Την πήρε μαγικά στην αγκαλιά της, τη μετέφερε στην Αθήνα να τελειώσει το γυμνάσιο, δικαίωμα απαγορευμένο για τα κορίτσια της επαρχίας, και παράλληλα να σπουδάσει πιάνο, τη μεγάλη της αγάπη.

Ο ελληνογερμανικός πόλεμος όμως την ανάγκασε να επιστρέψει στον Καλαμώνα, να εγκαταλείψει όλα αυτά που τη χαροποιούσαν και να χάσει κάθε επικοινωνία με το μεγάλο της έρωτα.

Την ίδια χρονική περίοδο ο αγαπημένος της Τίλο, αναγκασμένος από την άδικη απόφαση του Χίτλερ να επιτεθεί στην Ελλάδα, έδωσε ένα μεγάλο όρκο στο λαό της Κρήτης που τον κράτησε ως το τέλος.

Ο δραματικός τρόπος που εξελίχθηκαν τα γεγονότα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της γερμανικής κατοχής και της ελληνικής αντίστασης, θα κάνει τους αναγνώστες να πιστέψουν ότι όλα αυτά υπήρχαν μόνο στη φαντασία της Αλεξάνδρας, όμως στην πορεία θα πεισθούν ότι ήταν πέρα για πέρα αληθινά, μαζί και με τόσα άλλα που έμελλε να βιώσει στην υπόλοιπη ζωή της.