1. Συγγραφείς
  2. Όττο Αρέρα

Όττο Αρέρα

Ο Όττο Αρέρα γνώρισε από παιδί τους κανόνες της γαστρονομίας. Γιος ενός ιδιοκτήτη εστιατορίων μεγάλωσε δουλεύοντας συχνά ως σερβιτόρος, φοίτησε σε μια σχολή μαγειρικής και παρακολούθησε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα. Η φοίτηση σε μια Σχολή Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων και η επαφή με τον Χάρι Σρέμλι του ξύπνησαν το ενδιαφέρον για τον τομέα του μπαρ.

Από το 1959 ο Όττο Αρέρα έστησε τη δική του επιχείρηση: Αφού είχε εργαστεί ως διευθυντής εστιατορίου, σεφ και μπαρ μάνατζερ έκτισε το δικό του «Ξενοδοχείο Αρέρα» στην περιοχή Μπαντ Γκόντεσμπεργκ της Βόνης, του οποίου το μπαρ Αλάμπρα, που είχε οργανώσει ο ίδιος, αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο συνάντησης των πολιτικών της Βόνης.

Επίσης ο Όττο Αρέρα πέρασε επιτυχώς την εξέταση για μετρ και αρχιμάγειρας κι αποτέλεσε για χρόνια μέλος των αντίστοιχων επιτροπών εξετάσεων πιστοποίησης.

Από τα πολυάριθμα μορφωτικά του ταξίδια στο εξωτερικό επέστρεφε πάντα με καινούριες ιδέες για την κουζίνα και το μπαρ.

Αφού αποσύρθηκε από τον τομέα των επιχειρήσεων το 1990 απέκτησε μεγάλη φήμη το 1990 στην καινούρια Σχολή Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων του Μπαντ Βέρισχεφεν. Εκεί κατάφερε να πραγματοποιήσει πολλές από τις ιδέες του, που απέρρεαν από την πολύχρονη εμπειρία του. Διηύθυνε προπαρασκευαστικά προγράμματα για τις εξετάσεις των αρχιμαγείρων, καθώς και για τις εξετάσεις των διευθυντών εστιατορίων, ξενοδοχείων και μπαρ και συμμετείχε στις εξετάσεις κι ως μέλος των εξεταστικών επιτροπών.

Μετά από τη συνταξιοδότησή του ο Όττο Αρέρα εργάζεται ως συγγραφέας εξειδικευμένων συγγραμμάτων και βιβλίων και μεταδίδει τις γνώσεις του σε διάφορα σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τις Σχολές Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων της Γερμανίας και την Ανώτατη Σχολή Ξενοδοχοϋπαλλήλων.