1. Συγγραφείς
  2. Michael Lewis

Michael Lewis

Ο Michael Lewis γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και στη συνέχεια οικονομικά στο London School of Economics. Σε ηλικία 24 ετών προσελήφθη από τη Salomon Brothers και, ως πωλητής ομολόγων, βρέθηκε πολύ σύντομα να διαχειρίζεται λογαριασμούς εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχοντας γνωρίσει εκ των έσω την «κουλτούρα» των χρηματοπιστωτικών κολοσσών, λίγα χρόνια αργότερα επιλέγει να αφήσει την καλά αμειβόμενη θέση του και, ως συγγραφέας πλέον, να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του στη Wall Street. To πρώτο του βιβλίο, το Liar's Poker (1989), αποτελεί μια ανελέητη ματιά στον χρηματοπιστωτικό κόσμο της δεκαετίας του 1980 και καθιερώθηκε ως το απόλυτο βιβλίο αναφοράς για την εποχή εκείνη της υπερβολής. Στα επόμενα, επίσης ευπώλητα, βιβλία του o Lewis εστιάζει με το ίδιο πάντα αναλυτικό και κριτικό πνεύμα, αλλά και καυστικό χιούμορ, σε διάφορες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας και οικονομίας.
Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, ο Lewis συνεργάζεται ως αρθρογράφος, ειδικευμένος σε οικονομικά θέματα, με έντυπα όπως το The New York Times Magazine και το Portfolio, ενώ στη χώρα μας αίσθηση προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο του με τίτλο "Φοβού τους Έλληνες ομόλογα φέροντες" που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2010 του Vanity Fair. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του Το μεγάλο σορτάρισμα (έκδ. 2010) και Μπούμερανγκ (έκδ. 2011).