1. Συγγραφείς
  2. Μανόλης Τσαντάκης

Μανόλης Τσαντάκης

Ο Μανόλης Τσαντάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε φωτογραφία στη μοναδική τότε σχολή φωτογραφίας στον ΑΚΤΟ.
Στη συνέχεια παρακολουθεί σεμινάρια στην Αγγλία για περισσότερη εξειδίκευση πάνω στην εφαρμοσμένη φωτογραφία και στις τεχνικές εκτύπωσης. Για αρκετά χρόνια δούλεψε στην Αθήνα στον τομέα της διαφήμισης και της μόδας. Παράλληλα με τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις η καλλιτεχνική φωτογραφία ήταν και παραμένει η κινητήρια δύναμη της δικής του καθημερινότητας, το άρωμα εκείνο που με την ευωδία του ομορφαίνει και αναζωογονεί τη ζωή του.
Εκθέσεις με δουλειές του πάνω σε διάφορα φωτογραφικά θέματα έχουν γίνει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, αρκετές στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σητεία, επίσης στο εξωτερικό, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Αμερική και Κίνα.
Οι φωτογραφικές του δουλειές έχουν τιμηθεί́ αρκετές φορές από́ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας (FIAP) καθώς και από́ την Ελληνική́ Φωτογραφική́ Εταιρεία (ΕΦΕ) με διεθνή βραβεία και χρυσά μετάλλια.
Τα θέματα του πολλά, κυρίως όμως η φωτογράφιση της φύσης και του απαράμιλλου κρητικού τοπίου και η ομορφιά που αναδύουν όλα της τα πλάσματα, είναι που τον ελκύουν περισσότερο να τα προσεγγίσει και να απαθανατίσει τη μαγευτική και ελκυστική θωριά τους.
Είναι επίσης δημιουργός αρκετών βιβλίων φωτογραφικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος.