1. Συγγραφείς
  2. Βέφα Αλεξιάδου

Βέφα Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου είναι Ελληνίδα τροφοειδικός.

Γεννήθηκε στον Βόλο, είναι σύζυγος του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Αλεξιάδη και έχουν δύο κόρες, την ΄Αντζελα και την Αλεξία.

Σπούδασε χημικός - διαιτολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με ιδιαίτερες σπουδές στο Berkeley University της Αμερικής επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.
Τά βιβλία της έχουνε μεταφραστεί και μάλιστα δύο από αυτά τιμήθηκαν με βραβεία το 1998 και το 2000 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μαγειρικής στο Perigueux της Γαλλίας.

Στην ίδια έκθεση, το έτος 2000 της απενεμήθη το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο "Best Culinary Business Professional".