1. Τουριστικοί οδηγοί Κρήτης
  2. Επιστροφή

Οι ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

Συγγραφέας: Michele Buonsanti - Alberta Galla

 

Εκδότης: Mystis

 

Τιμή: 8,90 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 138
Διαστάσεις: 21x14cm

ISBN

  •  960-6655-10-5
  •  960-6655-11-3
  •  960-6655-12-1
  •  960-6655-13-x
  •  960-6655-14-8
  •  960-6655-54-8

Περιγραφή

Οδηγός των κρυφών γραφικών τοποθεσιών κατά μήκος των κρητικών ακτών

Ο οδηγός αυτός είναι αποτέλεσμα πολλών "εκστρατειών" των συγγραφέων στην Κρήτη, σε αναζήτηση των μυστικών παραλιών του νησιού: θέσεις σχεδόν "κρυφές" που συχνά μπορεί να τις φτάσει κανείς μόνο με τα πόδια, απόμεροι τόποι στις άκρες φαραγγιών ή σε κοιλάδες χωρίς τουριστικές υποδομές. Γι' αυτό θα χρειαστείτε έναν καλό χάρτη, διάθεση για περιπέτεια, λαχτάρα να εξερευνήσετε το νησί, καθώς και τον βασικό εξοπλισμό και προμήθειες για τα δύσβατα μονοπάτια και τις εκδρομές που παρουσιάζονται.
Ο οδηγός αυτός απευθύνεται κυρίως σε "αληθινούς περιηγητές", που προτιμούν ν' αποφεύγουν τα πλήθη και να κάνουν το δικό τους. Έτσι διαλέξαμε διάφορες τοποθεσίες και προσπαθήσαμε να δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πάτε εκεί. Την ίδια στιγμή, σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας κάποιες από τις πρώτες μας εντυπώσεις όταν ανακαλύψαμε τα γοητευτικά αυτά μέρη για πρώτη φορά.
Πολλές από τις παραλίες βρίσκονται κοντά σε θέσεις ιστορικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Έτσι αναφέρουμε περιστασιακά τους μινωικούς, δωρικούς, ελληνικούς και ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους, τις εκκλησίες της βυζαντινής περιόδου, καθώς και τις οχυρώσεις και τα φρούρια που μαρτυρούν τη μακρά περίοδο της Βενετοκρατίας.
Για να δώσουμε μια πλήρη εικόνα των ακτών του νησιού, ο οδηγός μας αναφέρει επίσης τις "γνωστές" παραλίες, ή τουλάχιστον εκείνες που δεν είναι εντελώς "κρυφές".
Όταν αναλάβαμε το έργο αυτό, δεν είχαμε την πρόθεση να ανακαλύψουμε νέους παραθαλάσσιους παράδεισους. Μοναδικός μας σκοπός ήταν να μεταφέρουμε απλά τις δικές μας εμπειρίες (ως ενθουσιώδης περιηγητές) σε όλους όσους αποφεύγουν τα "εύκολα" και δεν θα ενδώσουν ποτέ στους πειρασμούς των κοινότυπων οργανωμένων τουριστικών πακέτων.