1. Παιδικά βιβλία
  2. Από 6 έως 10 ετών
  3. Από 3 έως 6 ετών
  4. Επιστροφή

Η Μαίρη Πινέζα

Συγγραφέας: Σ. Μητακίδου - Ευ.Τρέσσου

 

Εκδότης: Καλειδοσκόπιο

 

Τιμή: 16,90 € 15,21 €

:
  • Google+
  • PrintFriendly
Χρονολογία έκδοσης: 2011
Τύπος: Μαλακό
Σελίδες: 36
Διαστάσεις: 29x21cm

ISBN

  •  978-960-471-037-9

Περιγραφή

Η Μαίρη, μια λεπτή, μυτερή, κίτρινη πινέζα, ζούσε ευχαριστημένη στο σπίτι ενός γιατρού. Κρατούσε ένα μικρό μπλοκ σημειώσεων στον τοίχο της κουζίνας του και καθώς παρατηρούσε τα πάντα από ψηλά «νόμιζε» πως όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια της. Όμως, αυτό «νόμιζε» είναι που κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για τη φράση-κλειδί της ιστορίας, αφού κάθε φορά που η Μαίρη Πινέζα βολεύεται κάπου έρχεται ένα «έτσι νόμιζε…» για να της αλλάξει τον κόσμο που ήξερε!

Μια μέρα τινάχτηκε μακριά κι έπεσε στο πάτωμα. Και τότε ο κόσμος της ήρθε τούμπα, κυριολεκτικά η ζωή της αναποδογυρίστηκε κι έγινε άνω-κάτω!

Λίγα λεπτά αργότερα ο γιατρός την πάτησε με την χοντρή σόλα του παπουτσιού του και την έβγαλε για πρώτη φορά στους δρόμους. Η Μαίρη Πινέζα περπάτησε σε χαλιά και σε χαλίκια, χόρεψε, μπήκε σε βιβλιοπωλεία, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ. Ανέβηκε ακόμα και σε αεροπλάνα πριν καταλήξει βουτηγμένη στις λάσπες να σεριανά κήπους καθώς ο γιατρός, όταν τα παπούτσια του πάλιωσαν, τα χάρισε στον κηπουρό. Τότε, είχε την ευκαιρία να ανέβει σε λεωφορείο, μετρό και κάνει ποδήλατο. Ώσπου, τα παπούτσια του κηπουρού χάλασαν κι η Μαίρη Πινέζα πετάχτηκε μαζί μ’ αυτά… Για άλλη μια φορά «νόμιζε» πως εκεί θα μένει μα όπως είπαμε: «Έτσι νόμιζε…» Σύντομα κατέληξε σε ένα κουτί με εργαλεία να κάνει παρέα με ένα μπετονόκαρφο και μια βίδα.

ΚΡΙΤΙΚΗ 

Μόλις, διάβασα την Μαίρη την Πινέζα ένιωσα πως το βιβλίο αυτό είναι πραγματικά μεγάλο και δεν εννοώ λόγω σχήματος (αν και 35x45 εκατοστά βιβλίο δεν το λες και μικρό). Αυτό το βιβλίο είναι πρώτα πρώτα μεγάλο γιατί δεν έχει τέλος αλλά και γιατί η μικροσκοπική ηρωίδα του δεν χάνεται καθόλου μέσα στις τεράστιες σελίδες του. Αντίθετα, επιβάλλεται με την παρουσία της και μπορεί να κάνει τόσες πολλές διαδρομές όσες όλοι οι άνθρωποι που έχουν περάσει ποτέ από αυτό τον πλανήτη κι ακόμα περισσότερες αν αναλογιστεί κανείς πόσα πολλά μονοπάτια ο καθένας μας ονειρεύτηκε να διαβεί και πόσα διάβηκε στ’ αλήθεια, πόσες διαδρομές θα ήθελε να πραγματοποιήσει στο μέλλον και πόσες μπορεί απλά να ονειρεύτηκε ή να ονειρεύεται ακόμα.

Τα γράμματα του βιβλίου είναι μεγάλα για να διευκολύνουν τα παιδιά στις πρώτες τους προσπάθειες να μάθουν να διαβάζουν όμως αυτό το βιβλίο είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και από μεγαλύτερα παιδιά. Να σημειώσω πως κυκλοφορεί και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ενώ συνοδεύεται από Οδηγό για τους εκπαιδευτικούς το οποίο βρίσκεται αναρτημένο σε μορφή pdf στο site του εκδοτικού.

http://www.kaleidoscope.gr/media/pdfs/Odigos_gia_ekpaideytikous.pdf