Γεννήθηκα στην Άνω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης.

Ολοκλήρωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές στο Ηράκλειο και φοίτησα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βρίσκομαι στην πορεία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής με θέμα «Προφορικά στοιχεία στο επίγραμμα σε σύγκριση με το κρητικό δίστιχο». Έχω συγγράψει το βιβλίο «Τοπωνύμια Κρήτης-Σεργιάνι στη Βιάννο» για το οποίο βραβεύτηκα από την Ακαδημία Αθηνών.

Συνεχίζω να κάνω δημοσιεύσεις, να ερευνώ και να καταγράφω υλικό από τον χώρο των κρητικών τοπωνυμίων και γενικότερα από την προφορική παράδοση της Κρήτης. Από το 1982 έως σήμερα εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στο «Παγκρήτιον Εκπαιδευτήριο» Ηρακλείου Κρήτης και εκτός από τις πανεπιστημιακές μου σπουδές έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια, συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες, που αφορούν στην Ελληνική Λογοτεχνία, στην Ιστορία, στη Γλώσσα, στον Πολιτισμό, στην Παράδοση της Κρήτης κ.λπ.

Ανήκω στα ιδρυτικά μέλη του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Βιάννου και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Είμαι αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Ηρακλείου, της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών του Νομού Ηρακλείου.

Είμαι παντρεμένη με τον παιδίατρο Νικόλαο Καραβελάκη και έχω αποκτήσει δύο παιδιά.

Similar Posts